Request a callback from the Rap Interiors team

0333 600 1234

Email us

Close form

Office Fit Out

Tony Gee is an award-winning firm that provides specialist engineering consultancy services to the construction industry. The company boasts over 40 years of experience designing infrastructure projects across the UK and overseas.

Cloudscape carpet tiles laid for an office refurbishment Cloudscape carpet tiles laid for an office refurbishment

Client Brief

Tony Gee required design and refurbishment works to a section of its Ashford-based office, which is situated next to the Eurostar.  The remit was to improve the existing breakout area and kitchen to create a more spacious, vibrant and comfortable space for the company’s employees.

As part of the brief, Tony Gee also wanted us to integrate sustainable elements for eco-friendliness, install storage to reduce clutter, and create an aesthetic that reflected the company’s identity.

An office wall mural of Aylesford bridge in Kent An office wall mural of Aylesford bridge in Kent
Bespoke glass manifestation of White Hart Lane Station for an office refurb project in Kent Bespoke glass manifestation of White Hart Lane Station for an office refurb project in Kent

Our Refurbishment Solution

To realise Tony Gee’s vision, we started by re-configuring the existing setup, which was cramped and uninviting. This entailed removing a partition wall and heavy storage to create a spacious area for the breakout area and adjoining kitchen. Additionally, we built a glass partition to separate the central office from the new breakout area to ensure greater privacy.

Next, we set about transforming the space to make it more comfortable and welcoming. With an in-house design facility, we were able to develop a modern aesthetic that included a stylish dining table with heavy duty steel legs, bright and uplifting wood vinyl flooring, and a new carpet that provides a bridge to the outside with its cloud-like tonal colour progression.

Another key part of the aesthetic were the decorative elements. To embody the Tony Gee’s identity, our Kent interior designers introduced a wall vinyl of Aylesford Bridge, a Grade one listed building that was a feat of local engineering in Kent. Furthermore, we printed bespoke manifestation of the company’s most prestigious projects on the glass partition, including White Hart Lane station in London.

Finally, to reduce clutter and mess, we implemented ceiling height storage units for coats and a new breakfast bar with integrated cabinets. The breakfast bar included pull-out bins for general waste and recycling to encourage a green mentality.

Cloudscape carpet laid for an office refurbishment in Ashford

The Result

Through working closely with Tony Gee’s team, we were able to achieve the company’s remit within the designated timeframe. The carefully selected design elements create a bright, welcoming and on-brand aesthetic, while the storage solutions and eco-friendly furniture contribute to a greener workspace. Not only do the employees now have a comfortable space to reboot and eat lunch, the breakout area is in keeping with the up-and-coming Ashford location.

An office tea point and breakfast bar An office tea point and breakfast bar
Colourful dining stools for an office design and refurbishment project in Kent Colourful dining stools for an office design and refurbishment project in Kent

Related Office Projects

Are You in Need of an Office Fit Out?

Rap Interiors has over 30 years’ experience transforming office spaces across London and Kent. From large scale refurbs to breakout area revamps, we have done it all!

To book a consultation with a member of our dedicated team, call 0333 600 1234, fill in the form below or email refurb@rapinteriors.co.uk.

Bespoke glass manifestation of White Hart Lane station in London Bespoke glass manifestation of White Hart Lane station in London