Request a callback from the Rap Interiors team

0333 600 1234

Email us

Close form

About the Client

Chartway Group was established in 2009. Through its operational companies, it specialises in providing a full range of construction, sales and project management services for the delivery of residential developments and commercial projects throughout Kent.

Sustainable office reception interior design with a moss wall Sustainable office reception interior design with a moss wall

Client Brief

Chartway contacted Rap Interiors to update several areas within its office in Coxheath, Maidstone. These included the main reception area, executive boardroom and hallway.

For the reception area, Chartway had two fundamental requirements. The first was to “bring the outside in” with the design scheme to reflect Chartway’s eco-friendly ethos and make the space more welcoming. The second was to reduce noise pollution created by the lack of acoustic elements.

For the boardroom interior design, Chartway wanted to continue the eco-friendly theme while giving the space a more executive feel. Furthermore, the boardroom needed to have good acoustics to enable private meetings between executive team members and clients.

Corporate office meeting room interior design with wooden raft ceiling Corporate office meeting room interior design with wooden raft ceiling
Corporate office reception area design with waiting area Corporate office reception area design with waiting area

To create the sustainability theme in the reception area, our office interior designers introduced a bespoke feature wall made out of natural materials. With its charred timber, moss and integrated company logo, the wall makes for a striking feature that represents eco-friendliness. So too does the accompanying desk, which compliments the wall perfectly with its slatted-timber design.

To make the space more inviting and hospitable, we also introduced a small waiting area in the corner of the reception. This included a wall made out of timber slats (a continuation of the reception desk design), carpet with a fitting green colour scheme, and soft seating for guests to relax while waiting.

The timber slats also proved key in reducing noise pollution due to their sound-absorbing properties, and to further improve the acoustics, our office designers introduced new carpet on the stairs to soften harsh sounds created by footsteps.

For the boardroom design, we worked closely with Chartway to achieve the desired look and function of the space. Among the key features was a combined raft ceiling/wall with acoustic properties to enable confidential exchanges with clients and executives. We also introduced a presentation screen within the wall’s slats, leather seats, strip lighting, a collaboration desk with integrated power, new carpet and a drinks fridge to finish things off!

Moss wall by Innerspace at the Chartway reception in Kent

The Results

With the help of Rap Interiors, Chartway now has a visually arresting, functional and inviting reception area that instantly highlights its sustainable ethos. Furthermore, the introduction of acoustic elements in the boardroom along with a corporate aesthetic make for an ideal location for important discussions. The office refurbishment will undoubtedly help Chartway to make a good impression on new clients and improve operations within the company.

Corporate office boardroom design with presentation screen Corporate office boardroom design with presentation screen
Sustainable office waiting area interior design with a slat wall and tv Sustainable office waiting area interior design with a slat wall and tv

Related Office Refurbishment Projects